وقتی که برای اولین بار کسبوکار خود را راهاندازی میکنید، هدف اصلی شما برندسازی و پیشرفت است. متأسفانه این اتفاق یک شبه رخ نمیدهد. رشد کسب و کار یک فرایند مداوم است که به سختکوشی، صبر و تعهد نیاز دارد. مراحل یا راه مخفی خاصی برای پیشی گرفتن از سایر کسبوکارها در صنعت و یا دستیابی به موفقیت فوری وجود ندارد.
از سوی دیگر هم با توجه به حجم بالای اطلاعاتی که در سال های اخیر در اختیار خریداران احتمالی قرار گرفته است، رشد کسب و کارها و مخصوصا رشد کسبوکارهای کوچک به سختی صورت میگیرد. چرا که مشتریان امروزی به اطلاعات زیادی دسترسی دارند.
با همه این توصیف ها، در چند سال اول کسب و کار، بیشتر شرکت ها بر بقا تمرکز دارند. با این حال، اولویتبندی رشد کسبوکارتان یکی از بهترین راهها برای افزایش شانس ماندگاری شرکت شماست، علاوه بر این به رفاه اقتصادی و آینده مالی باثبات برای شما کمک میکند.
طبق تحقیقات سایت Sirius Decisions میانگین زمان چرخه فروش در ۵ سال اخیر ۲۲ درصد افزایش داشته و دلیل اصلی این موضوع آن است که معیارهای تصمیم گیری در فرایند خرید بیشتر شده اند.
راه چاره چیست؟ به هر حال باید استراتژی کسب و کاری پیاده کنید که گام به گام پیشرفت شما را تضمین کند. راههای اثباتشدهای برای دستیابی به اهداف تجاری وجود دارند که با استفاده از آنها میتوانید سریعتر به موفقیت برسید. ما نظرات مدیران کسب و کارهای کوچک را جمع کردیم تا بتوانیم یک راهنمای جامع درباره تسریع رشد کسب و کارها به دست بیاوریم. بیایید عوامل رشد کسب و کاری که مدیران موفق معتقدند برای موفقیت لازم هست را با هم مرور کنیم.
فاکتورهای رشد کسب و کار: تعالی در کسب و کار
1. یک قیف فروش بسازید
پیش از همه و اولین راه برای رشد سریع کسب و کار خود ساختن یک قیف فروش است. اگر قیف فروش ندارید، مرتکب یک اشتباه بزرگ شده اید. قیف های فروش می توانند به خودکارسازی کسب و کار شما کمک کنند. همینطور به شما کمک می کنند تا رشد کسب وکارتان سریع، آسان و در مقیاس باشد. مطمئناً، باید در خط مقدم کارهای زیادی انجام دهید، اما هنگامی که این فرآیندها در جای خود قرار گرفتند، به آرامی شروع به پیشرفت خواهید کرد.
دقت داشته باشید که قبل از هر چیز باید اجزا قیف فروش را به دقت مشخص و مفهوم سازی کنید. قیف های مختلف را در نظر بگیرید. فرقی نمیکند قیفی که تعریف میکنید برای یک پیشنهاد ارسال رایگان باشد یا یک برنامه کوچینگ فروش. مهم این است که ماشین فروش خودکار مخصوص به خودتان را راه بیندازید و مراحل رشد کسب و کارتان را گام به گام پیش ببرید.
2. افراد مناسب را استخدام کنید
قبل از اینکه حتی بتوانید در مورد مسیر رشد شرکت خود فکر کنید، به کارمندانی باثبات نیاز دارید تا به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کنند.کریستین لانگ – مدیرعامل و بنیانگذار شرکت نرمافزارهای تجاری Tradeshift – میگوید:
«استخدام بهترین و مناسبترین افراد، مطمئنترین راه اطمینان از رشد سریع است. موفقیت در داشتن تیم قوی خلاصه میشود.»
با داشتن کارمندانی سختکوش که به موفقیت شرکت شما پایبندند، کسبوکار شما برای ادامه رشد مجهزتر خواهد بود. علاوه بر این تفویض وظایف برای تمرکز بر کارهای مهم، زمان و انرژی شما را آزاد میکند و سبب میشود که بهترین عملکرد را داشته باشید و فرهنگ کاری مبتنی بر همکاری را پرورش دهید.
3. بر افزایش منابع درآمد تمرکز کنید
بیل ریلی – کارآفرین حوزهی تعمیرات خودرو – پیشنهاد میکند که: «به جای تلاش برای به دست آوردن مشتریان جدید، توجه خود را به سمت مشتریان اصلی که از قبل کسب کردهاید، معطوف کنید. این کار را با پیادهسازی بازاریابی ارجاعی و برنامه ی وفاداری مشتری (customer loyalty program) انجام دهید، یا استراتژیهای بازاریابی را بر اساس رفتارهای خرید قبلی مشتریان تنظیم کنید تا آنها را به خرید مجدد تشویق کنید.»
«ما در گذشته هدف تجاری خود را بر اساس اعطای حق امتیاز پیش میبردیم، که به مذاق بانکها خوش نمیآمد. پس یاد گرفتیم تأکید کنیم که بازار هدف بزرگی داریم. این امر توجه آنها را جلب میکرد، زیرا بانکدارها کاری به آرزوهای تجاری شما ندارند و به بازگشت سرمایهشان اهمیت میدهند.»
تمرکز بر بازار فعلیتان خیلی اهمیت دارد؛ بهویژه اگر در تکاپوی تأمین بودجه و کسب سرمایهگذار هستید. با برنامه وفاداری مشتری یا بررسی استراتژیهای بازاریابی بر اساس سوابق خرید مشتریان، پایگاه مشتریانتان را بزرگتر کنید.
4. ریسک را کاهش دهید
ریسک بخش اجتنابناپذیری از راهاندازی و توسعه ی کسبوکار است. کنترل همهچیز غیرممکن است، اما راههای زیادی برای محدود کردن تهدیدهای داخلی و خارجی موجود بر سر راه پیشرفت شرکت وجود دارد. یکی از منابع مهمی که به شما در دستیابی به این هدف کمک میکند، ارائهدهندگان بیمهی مشاغل هستند. مایک دیهتر، معاون توسعه محصول شرکت Travelers، میگوید:
مشاغل کوچک موظفاند برای جلوگیری از اختلالات و موانع موجود، رشد خود را مدیریت کنند. به عنوان مثال سرقت اطلاعات کارکنان، سوابق مشتریان و طراحی محصولات میتواند یک تجارت کوچک را نابود کند، هزینههای قابلتوجهی به همراه داشته باشد و اعتماد و وفاداری مشتریان را از بین ببرد. سیاست نقض اطلاعات یا سایر خسارات سایبری لزوماً در خط مش صاحبین کسبوکار پوشش داده نمیشود. مشاغل کوچک باید با جستجوی خدمات بیمهای که به جبران خسارات کمک میکند، خود را آماده کنند. آن دسته از بیمههایی که هزینه درمان و دعاوی حقوقی را پوشش میدهند، مطلوبترین گزینه هستند.
وقتی کسبوکار کوچکتان پیشرفت کرد، میتوانید فضا یا تجهیزاتی اضافه کنید، محصولات یا خدمات جدیدی تولید کنید، یا فعالیت و میزان توزیع خود را افزایش دهید. دیهتر توصیه میکند که سیاست خود را به صورت دورهای مرور کنید تا از پوشش مناسب اطمینان حاصل کنید.
«وقتی سرعت رشد بالا باشد، این مرحله به راحتی فراموش میشود. اما شما که نمیخواهید وقتی بیشترین نیاز را به پوشش بیمهایتان دارید، متوجه شوید که از مرز آن فراتر رفتهاید.»
5. سازگار باشید
یکی از ویژگیهای مشترک بسیاری از استارتاپهای موفق، توانایی تغییر جهت سریع در پاسخ به تغییرات بازار است. داشتن رویکرد زیرکانه در رشد و توسعه، چه در محصول شما و چه در شرکت، به رشد سریعتر شما کمک میکند.
کریستین لانگ در مصاحبه با Business News Daily گفت: «وقتی برای تطبیق و تغییر سریع آماده باشید، میتوانید رویکردهای مختلف تجاری را آزمایش کرده و بهترین گزینه را پیدا کنید. اینگونه اگر شکست هم بخورید، سریع تجدید نیرو میکنید و ادامه میدهید.»
کریس کورنل، بنیانگذار و مدیرعامل Manhead Merchandise، میگوید که سازگاری، کلید گسترش پایگاه مشتریان است.
«ما در عصر شهرت اینترنتی، به دنبال گسترش افقهای خود بودیم و میخواستیم از صنعت موسیقی فراتر برویم؛ پس برای انتشار محصولات جدید با افراد مشهور در فضای مجازی همکاری کردیم و توانستیم با شناسایی محبوبیت و نفوذ آنها، به سطح بالاتری برسیم و مدل تجاریمان را از گروههای موسیقی بالاتر ببریم.»
6. بر تجربه مشتری تمرکز کنید
تصورات مشتریان میتواند کسبوکار شما را بسازد یا آن را خراب کند. اگر تجربیات و محصولات باکیفیت ارائه دهید، مشتریان بهسرعت شما را در رسانههای اجتماعی ستایش میکنند. اگر تجربه مشتری را خراب کنید، آنها حتی سریعتر به کل دنیا خواهند گفت که چه اتفاقی افتاده است. رضایت مشتریان فعلی و بالقوه، کلید رشد سریع کسب و کارها است. دیهتر میگوید:
مشاغل کوچک چابکتر هستند و اغلب بهتر میتوانند نیازهای مشتریان خود را تشخیص داده، پیشبینی کنند و به آنها پاسخ دهند. موفقترین کسبوکارهای کوچک با ارائه سریعتر محصولات خلاقانه و خدمات جدید به بازار و توسعه و تقویت روابط بلندمدت با مشتریان، از این مزیت استفاده میکنند.
دنیس تانجلوف، رئیس و مدیرعامل گالری Astro of Gems، هم نظر مشابهی دارد و معتقد است که گوش دادن به مشتریان و ارائه آنچه آنها میخواهند، از اهمیت بالایی برخوردار است:
«پیشنهادهای متنوعی ارائه کنید تا شکل سلیقهی در حال تغییر مشتری را به بهترین شکل برآورده کنید. به یاد داشته باشید که ارائهی خدمات به مشتری، آرمان شماست؛ به همین دلیل است که وارد دنیای تجارت شدهاید. تعامل با مخاطبان ضروری است و شخصیسازی تجربه میتواند این تعامل را بهتر و تقویت کند.»
کریس کورنل میگوید: «ما در Manhead به گروههایی که با آنها کار میکنیم، کمک میکنیم تا با طرحهای خلاقانه منحصربهفرد، ویترین سفارشی فروشگاهها و مغازههای شخصیسازیشده با طرفدارانشان به شیوهای نوین ارتباط برقرار کنند.»
7. روی کسب و کارتان سرمایهگذاری کنید
در مراحل اولیه، احتمالاً حاشیه سود بسیار کمی خواهید داشت (یا اصلاً سود ندارید)، بنابراین هر پولی که به دست میآورید باید مستقیماً برای رشد کسبوکارتان استفاده شود. لانگ میگوید:
توانایی یک استارتاپ برای سرمایهگذاری روی خودش به رشد سریع کسبوکار کمک میکند. در سالهای اولیه باید تمام درآمدتان را به جریانهای مالی شرکت روانه کنید. سرمایهگذاری زودهنگام و سنگین برای رشد سریع بسیار مهم است.
شاید وسوسه شوید که سودتان را در جیب بگذارید، اما بهتر است روی رشد کسب و کار خود سرمایهگذاری کنید تا بعداً بتوانید از مزایای بیشتری بهرهمند شوید. بخشهایی از کسبوکارتان را که به توجه بیشتری نیاز دارند، مشخص کنید؛ مثلاً آیا به استخدام کارگران بیشتر، توسعه تلاشهای بازاریابی یا تأمین بودجه اضافی نیاز دارید؟ وقتی مهمترین بخشهای نیازمند بهبود را شناسایی کنید، میتوانید حمایت مالیتان را به آنها اختصاص دهید.
8. آیندهنگر باشید
وقتی حرف از مدیریت یک کسبوکار باشد، نمیتوانید بیگدار به آب بزنید. برنامهریزی مراحل بعدی – با پیشبینی همه سناریوهای احتمالی – بهترین راه برای ثبات و حفظ امنیت در فرایند پیشرفت کسب و کارها است.
به فکر آینده باشید. بازبینی قراردادهای جاری، مقایسهی نرخها و بررسی امکان مذاکره برای معاملهای بهتر، همگی نمونههای آیندهنگری هستند.
9. خدمات پس از فروش خود را تقویت کنید
یکی دیگر از روشهای عالی برای توسعه کسب و کار، تمرکز بر ارائه خدمات مشتریان بی نظیر است. وقتی فراتر از انتظارات مشتریان ظاهر شوید، شما را به دوستان، خانواده و دنبال کنندگان خود در شبکههای اجتماعی معرفی میکنند.
وقتی سنگ تمام بگذارید، برای مشتریانی که تجربهی مشتری ضعیفی داشتهاند تخفیف ارائه دهید، یا برای اطمینان از رضایت مشتری تماسهای پیگیری انجام دهید، به ارائهی خدمات مشتریان عالی مشهور میشوید. کار سختی هم نیست، تنها به یک نرمافزار CRM مناسب نیاز دارید.
10. اهداف مشخصی را برای خود تعیین کنید.
هر کسبوکاری یک سری اهداف مشخص دارد که میخواهد به آنها برسد. اگر میخواهید کسبوکارتان رشد کند و افقهای وسیعی داشته باشید، باید اهداف خود را به طور دقیق و واضح بیان کنید. برای این منظور باید مطمئن شوید که تمام افراد درگیر در شرکت، به خوبی میدانند میخواهید چه کار کنید و قرار است به چه چیزی برسید.
با کار کردن روی مهارتهای ارتباطی و تنظیم جلسات منظم با افراد حرفهای و متخصص میتوانید در این رابطه موفق باشید. وقتی اهداف کسبوکار، مشخص باشند، همکاری بهتری بین کارکنان شکل میگیرد و نتیجهی آن، رونق کسبوکارتان خواهد بود. همچنین باید توجه داشته باشید که صرفا تعیین اهداف، موفقیت شما را تضمین نمیکند، اهداف شما باید واقعی و قابل دسترسی باشند.
فاکتورهای رشد کسب و کار: چند ایده برای رونق کسبوکار
11. از شبکه های اجتماعی غافل نشوید
یکی دیگر از روش های رشد کسب و کار ایجاد حساب کاربری در شبکههای اجتماعی (اینستاگرام، فیس بوک، توییتر و غیره) است. با فعالیت در شبکه های اجتماعی، تلاشهای بازاریابیتان را گستردهتر میکنید و با مشتریان بالقوه بیشتری در تعامل قرار میگیرد.
وقتی حساب کاربری کسبوکارتان را به طور مرتب در پلتفرمهای اصلی بهروزرسانی میکنید، مصرفکنندگان میتوانند به راحتی کسبوکار شما را پیدا کنند و به احتمال زیاد کسبوکار شما را با دوستان خود به اشتراک میگذارند. همچنین میتوانید تجربهای جذابتر برای مخاطبان خود فراهم کرده و کاری کنید تا با برند شما ارتباط بیشتری برقرار کرده و اعتماد کنند.
12. در همایشها شرکت کنید
شرکت در همایشها سبب میشود تا با افراد همفکر خود ارتباط برقرار کنید. قطعاً بسیاری از این افراد دیدگاه و بینشهای منحصربهفردی دارند که میتواند در رشد کسب و کار به شما کمک کند. ارتباطات و روابط ایجاد شده در رویدادها معمولاً بلندمدت هستند و مزایای بسیاری را برایتان فراهم میکنند.
13. مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) را جدی بگیرید
مصرفکنندگان از کسانی خرید میکنند که میخواهند دنیا را به جایی بهتر تبدیل کنند. به دنبال راههای جلب حمایت عمومی باشید و آنها را با مشتریان خود به اشتراک بگذارید. به عنوان مثال میتوانید به تحقیقات در زمینهی سرطان کمک کنید و یا از یک سازمانهای خیریهای که به بیخانمانها کمک میکنند، حمایت کنید.
میتوانید از جوامع کم برخوردار حمایت کنید، به سازمانهای مختلف کمک مالی کنید، زمان و امکانات خود برای جمعآوری کمکهای مالی اختصاص دهید و یا از محصولات پایدار و سازمانهای محیط زیستی حمایت کنید. راههای زیادی برای قبول مسئولیت اجتماعی شرکت وجود دارد. بهترین و مناسبترین گزینهها را پیدا کنید تا اعتبار شرکتتان را به مخاطبان خود ثابت کنید.
14. میزبانی رویدادهای محلی
میزبانی رویدادهای کوچک، از شرکت در رویدادها هم بهتر است. همایشهایی برای جمعآوری کمکهای مالی و خیریه، پیشنهاد معاملات منحصربهفرد و یا حمایت از یک تیم ورزشی محلی، عالیترین روشهای رشد کسبوکار شما هستند. با ایجاد یک تجربه منحصربهفرد برای مشتریان، روابطتان را شخصیسازیشده میکنید.
با میزبانی رویدادهایی منطقهای، آگاهی از برند را افزایش داده و نشان میدهید که برای رفاه جامعهتان سرمایهگذاری میکنید. وقتی به مشتری متعهد باشید، مشتریان نسبت به تجارت شما احساس وفاداری بیشتری میکنند.
15. درباره رقبای خود تحقیق کنید
تحقیق در مورد رقبا – اگرچه ممکن است رشد فوری به همراه نداشته باشد – یکی از مهمترین و ابتداییترین گامهای راهاندازی کسبوکار است. رقبای شما چه کسانی هستند؟ چه کاری انجام میدهند که شما انجام نمیدهید؟ چگونه میتوانید کسبوکار خود را از آنها متمایز کنید؟
پاسخ این سؤالات به شما کمک میکند تا استراتژی تجاری کاربردیتری را شکل دهید و بخشهای مختلف کسبوکارتان را که به توجه بیشتری نیاز دارند، شناسایی کنید.
16. بازاریابی درونگرا داشته باشید
بازاریابی درونگرا روشی برای رشد سازمان شما از طریق ایجاد روابط معنادار و پایدار با مصرف کنندگان، مشتریان بالقوه و فعلی است. این روش در مورد ارزش گذاری و توانمندسازی این افراد برای رسیدن به اهداف خود در هر مرحله از سفر با شما است.
چرا؟ زیرا وقتی مشتریان شما موفق می شوند، شما هم موفق می شوید.
آیا باید یک استراتژی جدا و جدید بنویسید؟ یا استراتژی قبلی را توسعه بدهید؟
برای رشد کسب و کار به کمک بازاریابی درونگرا 9 مرحله را باید طی کنید! این مراحل توسعه کسب و کار شما را سرعت می بخشد.
تحقیقات
احتمالا وقتی من از مطالعه و پژوهش صحبت می کنم تصور می کنید که باید یک سری اطلاعات از سایت های مختلف همچون ویکی پدیا کپی کرده و دستی به آن کشیده و دوباره آنها را منتشر کنید. اما اینطور نیست.
به دنیای بازاریابی خوش آمدید، در اینجا هیچ خبری از اینطور اطلاعات نیست. پژوهش واقعا ساده است وقتی صحبت از بازاریابی درون گرا می شود. تنها چیزی که به آن نیاز دارید این است که کسب و کار خود را بشناسید، درباره صنعتی که در آن فعالیت دارید مطالعه کنید و مشتریان خود را درک کنید. این سه مورد، مواردی هستند که امیدوارم به خوبی آنها را درک کرده باشید. این سوالات به پیشرفت شما در راهی که گام برمی دارید کمک شایانی خواهند کرد.
۱) کسب و کار خود را تعریف کنید:
چه ویژگی هایی مقیاس سنجش عملکرد شما هستند؟
اهداف مالی شما چه چیزهایی هستند؟
پیشرفت شغلی برای شما به چه معناست؟ (تعداد سرنخ هایی که وارد چرخه فروش می شوند، درآمد حاصل شده، مشتری های بدست آمده، تعداد نمایندگان یا…..)
چرخه فروش شما چگونه است؟ (مدت زمان، محتواهایی که برای آموزش فرصت ها استفاده می کنید و تعداد افرادی که قرار است فرصت ها با آنها صحبت کنند)
۲)مطالعه در مورد صنعتی که در آن فعالیت می کنید:
ممکن است فکر کنید که صنعت خود را از همه نظر می شناسید، اما به یاد داشته باشید که همیشه تغییرات، به روز رسانی ها و نوآوری های جدید در اطراف شما وجود خواهند داشت. تحقیق درمورد صنعتی که کسب و کار شما در زیرشاخه آن قرار گرفته است، به منظور درک بهتر از کاری که قرار است انجام دهید و جلوگیری از انحراف، ضروری ست.
- رقبای شما برای تولید محتوای وبلاگ شان چه می کنند؟
- چه رویدادها و اتفاقاتی در حال رخ دادن هستند؟
- آیا بیزینسی در بازار وجود دارد که شما بتوانید در آن سهیم باشید؟
- آمارهای بدست آمده از صنعتی که درحال حاضر در آن مشغول فعالیت هستید چه چیزی را نشان می دهند؟
۳) مشتریان خود را درک کنید
- پنج سوالی که بیشتر از همه از تیم فروش شما پرسیده می شوند، چیست؟
- بزرگترین مشکلی که مشتریان شما دارند چیست؟
- مشتریان شما از چه قشری هستند؟
- آنها غالبا به چه پیامی پاسخ می دهند؟
بهینه سازی برای موتورهای جستجوگر
بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO) در ظاهر پیچیده به نظر می رسد اما اگر بدانید که قرار است دقیقا روی چه موضوعی تمرکز کنید، آن وقت می بینید که آنقدرها هم پیچیده نیست. SEO شامل تمام فاکتورهای موثر بر رتبه وب سایت شما در موتور جستجوگر می باشد. کلماتی را انتخاب کنید که بیشتر توسط مردم جستجو می شوند. زمانیکه حرف از SEO به میان می آید، فراموش نکنید که:
۱. کلمات کلیدی را در محتوای صفحات دربخش های زیر استفاده کنید:
- هدر صفحات
- متن صفحات
۲. کلمات کلیدی را در بخش های جانبی وبلاگ خود استفاده کنید از قبیل:
- آدرس اینترنتی صفحه (URL)
- متا تگ ها
۳. از کلمات کلیدی در تصاویری که در وبلاگ خود قرار می دهید نیز استفاده کنید از قبیل:
- در نام تصویر
- در بخش تگ alt
۴. کلمات کلیدی را به محتواهای دیگر وبلاگ خود لینک دهید
این کار خیلی ساده است، شما می توانید کلمات کلیدی خود را انتخاب کنید و به محتوای دیگری که در وبلاگ قرار دارد لینک کنید، همین کار ساده به شما کمک می کند که SEO قدرتمندتری داشته باشید. این لینک ساده می تواند به صورت لینک به صفحات زیر باشد:
- دیگر صفحات وبلاگ
- پست های وبلاگ
- صفحات فرود
محتوا
گاهی اوقات که مردم درباره وبلاگ نویسی صحبت می کنند، چشم هایم را می بندم و صدای استادم چارلی براون در سرم تکرار می شود. خیلی از روش های کسب و کار اینترنتی که از گذشته کاربرد داشته اند هنوز هم رونق خاص خودشان را دارند. وبلاگ نویسی و تولید محتواهای ویژه، یک راه جهانی برای بازاریابی درونگرا بشمار می روند.
می خواهید نتیجه را ببینید؟ فقط قسمتی از یک محتوای ویژه را در اختیار بازدیدکننده وبلاگ قراردهید، سپس از او بخواهید برای مطالعه ادامه مطلب فرمی را پر کند که از آن پس بتوان مطالب جدید را برای او ارسال کرد. به شما قول می دهم با این کار خیلی زود به نتیجه مورد نظر خواهید رسید.
وبلاگ نویسی
وبلاگ نویسی تمام آن چیزی است که شما برای جذب بازدیدکننده به وبلاگتان نیاز دارید. اگر به دنبال یک تکنیک کاربردی برای بالا بردن ترافیک وبلاگ خود به طور طبیعی هستید، پست های وبلاگ به شما کمک می کنند که به طور طبیعی ترافیک وب سایت (وبلاگ) خود را افزایش دهید. در ادامه چند استراتژی کاربردی که به شما کمک می کند در بلاگ نویسی موفق باشید، آورده شده است:
1. محتوای مناسب منتشر کنید
مطالبی را منتشر کنید که می دانید مشتریان شما به دنبال آنها هستند. سوالات، مسائل و چالش هایی که مشتریان تان با آنها مواجه هستند را پاسخ دهید و مطمئن باشید که این کار نه تنها به مشتریان شما کمک می کند تا اطلاعات باارزشی کسب کنند بلکه به معرفی برند شما نیز کمک بسیاری می کند.
2. در انتشار محتوا ثابت قدم باشید
این بخش به زمان و بودجه شما بستگی دارد. شاید شما هر هفته چندین پست در وبلاگ قرار می دهید و یا وبلاگتان را برون سپاری کرده اید و شخص دیگری به طور روزانه برای آن محتوا تولید می کند، تمام این راه ها خوب هستند، فقط سعی کنید همیشه طبق یک زمان بندی خاص پیش بروید و در این راه ثابت قدم باشید.
۳. جای خودتان را پیدا کنید
شما هم احتمالا رقبایی در زمینه وبلاگ نویسی دارید. بنابراین اگر جایگاه خود را در این کسب و کار پیدا کرده اید، زمان آن رسیده است که به دنبال استراتژی هایی برای کسب موفقیت در مقابل آنها باشید تا وبلاگتان بیشتر به چشم بیاید.
4. از CTA (call to action) استفاده کنید
در انتهای مطالب وبلاگ تان برای دانلود مطالب ویژه یک دکمه CTA قرار دهید تا مشتریان برای دریافت آنها اطلاعات خود را به شما بدهند.
محتوای ویژه
محتواهای ویژه، محتواهایی هستند که مخاطبان وبلاگ شما برای دریافت آنها باید اطلاعات تماس (از قبیل ایمیل یا شماره تلفن) خود را به شما بدهند.
این اطلاعات به شما کمک خواهند کرد که آنها را برای فروش محصولات خود پیگیری کنید.
۱. محتوای مناسب را مشخص کنید.
محتواهای ویژه چیزی بیش از محتوای یک وبلاگ هستند. آنها باید حاوی اطلاعات خوبی بوده و بازدیدکننده وبلاگ را به پر کردن فرم اشتراک مطالب ترغیب کنند. وبلاگ نویسی باعث می شود مشتریان بیشتری به سوی وبلاگ شما هدایت شوند. اما محتوای ویژه، باعث می شود بازدیدکننده معمولی به سرنخ تیم فروش شما تبدیل شود.
۲. تعداد و تکرار را مشخص کنید.
نمیتوان ایده ای مشخص برای تعداد و تکرار محتواهای ویژه یک کسب و کار مطرح کرد؛ به خاطر اینکه این موضوع به زمانی بستگی دارد که کسب و کار شما می خواهد به آن اختصاص دهد. ولی شما باید آن را مشخص کرده و طبق آن محتوای ویژه تولید کنید و در وبلاگ خود قرار دهید.
۳. از انواع مختلف محتوا بهره ببرید.
محتواهای ویژه تنوع بسیار زیادی دارند. شما نیز سعی کنید از این تنوع به اندازه کافی استفاده کنید. چرا که گاهی اوقات بازدیدکننده شما دوست دارد ویدئو ببیند، اما بازدیدکننده دیگری از خواندن فایل های پی دی اف لذت می برد. پیشنهاد من به شما تهیه انواع کتاب های الکترونیکی، ابزارها، وبینارها، نظرسنجی ها و …. است.
تعامل با سرنخ ها
امیدوارم تا اینجای داستان برای شما ساده بوده باشد.
خب تا اینجا ما توانستیم مخاطبان خود را به سرنخ تبدیل کنیم. اکنون زمان آن رسیده است که یک تعامل موثر با سرنخ ها را آغاز کنیم.
پرورش سرنخ
پرورش سرنخ، تمام آن چیزی است که شما را مطمئن می سازد، سرنخ قبل از اینکه با تیم فروش وارد مذاکره شود، علاقمند به خرید است یا خیر. این کار ضمانت می کند که تیم فروش شما زمانش را برای سرنخ های بی کیفیت هدر نخواهد داد.
۱. زمان بندی خود را مشخص کنید
شما باید زمان بندی مناسبی را برای ارسال ایمیل هایتان مشخص کنید. بدین صورت که زمان کلی چرخه فروش خود را تعیین و سپس برای ارسال ایمیل هایتان برنامه ریزی کنید. این زمان بندی نباید به گونه ای باشد که مشتری در مدت زمان کوتاه ایمیل باران شود و از اشتراک خود صرف نظر کند. اگر چرخه فروش شما چند ماه طول می کشد، پس هر چند هفته یک ایمیل برای ارسال آماده کنید.
۲. به طور مداوم کیفیت پیام هایتان را ارتقا دهید
به آنها بگویید که چه چیزی قرار است بشنوند! اگر پیشنهادی برای دانلود در وبلاگ خود قرار داده اید حتما اطلاعاتی که لازم است مشتری بداند را برای او بنویسید. از آنها سوال های بیشتری بپرسید تا بفهمید که چه چیزهای دیگری دوست دارند یاد بگیرند و طبق نیازهای آنها پیام های خود را بهبود بخشید.
۳. تصمیم بگیرید که چه چیزی قرار است به آنها بدهید
این بخش تنها با وبلاگ نویسی بدست می آید. شما می توانید پست های وبلاگ خود را در قالب ایمیل های پرورش سرنخ برای مشتریانتان ارسال کنید. این کار نه تنها اطلاعات بیشتری در اختیار آنها قرار می دهد بلکه آنها را به وبلاگ شما می کشاند، جایی که شما می توانید با آنها در زمینه کسب و کار تعامل بیشتری برقرار کنید. ساده است، این طور نیست؟
فرق بین رشد کسبوکار و توسعه کسبوکار
اگرچه دو واژه رشد و توسعه معمولا به جای یکدیگر استفاده میشوند تا به موفقیت سازمان اشاره کنند، اما راهکارهای توسعه کسبوکار و رشد کسبوکار با هم فرق دارند و در حقیقت، تفاوتهای اساسی بین این دو مفهوم وجود دارد. در جدول زیر، چند مورد از این تفاوتها را مشاهده میکنید.
مبنا | رشد کسبوکار | توسعه کسبوکار |
ماهیت | رشد کسبوکار روی رشد کمّی سازمان متمرکز است | توسعه کسبوکار روی جنبههای داخلی و کیفی امور داخل سازمان تمرکز دارد. |
تمرکز | درآمد، فروش، پایگاه مشتریان | بهبود فرآیندها، یادگیری و توسعه کلی |
نقطه نظرات توسعه | زیرساختها- کارخانه تولیدی، ویترین فروشگاهها و غیره | برنامههای آموزشی و انگیزشی، اصلاح فرآیند و غیره |
قابلیت اندازهگیری | از انجاییکه رشد روی تغییرات فیزیکی متمرکز است، تغییر را به راحتی میتوان اندازه گرفت | چون توسعه کسبوکار، یک رویکرد کیفی را دنبال میکند، به آسانی قابل اندازهگیری نیست |
نقش نرم افزار CRM در پیشرفت کسب و کارها
در دنیای پر رقابت امروز بسیاری از کسب و کارها با وجود استراتژی های مناسب یا حتی به کار بردن نکاتی که بالاتر گفتیم تغییر چشمگیری برای آنها نداشته است. توصیه ما این است که از تکنولوژی های بیشتری استفاده کنید.
چرا ما روی CRM تاکید داریم؟ سرمایه گذاری بر روی یک نرم افزار CRM با کیفیت یکی از عوامل موثر در کسبوکار است که به شما این امکان را می دهد به طور موثر تمام داده های تماس خود را مدیریت کرده و با آنها درگیر شوید.
داده های مشتری شما، هر سرنخ، فرصت، اهداف و منابع ارجاعی را می توان در پلتفرم CRM نگهداری کرد که به راحتی با ابزارهای بازاریابی شما ادغام می شود. این نه تنها میتواند منبعی مرکزی برای مدیریت مراحل هدایت سرنخ شما باشد، بلکه یک پلتفرم CRM خوب همچنین میتواند دید کاملی را در تمام کمپینها و فعالیتهای فروش و بازاریابی شما فراهم کند.
همه اینها شما را کاملا با مشتریان درگیر میکند.
اجازه دهید یک معرفی کوتاه از نرم افزار CRM دیدار داشته باشیم.
نرم افزار CRM ، با ایجاد پایگاه دادههای مشتریان، در مرکز تلاش های فروش و بازاریابی شما قرار میگیرد. تمامی فعالیتها و اطلاعات مشتریان – از اولین نقطه تماس تا جدیدترین تعاملات صورت گرفته – به طور کاملاً یکپارچه در CRM دیدار ذخیره شده و در اختیار تمامی کاربران قرار میگیرد.
همگامسازی بلافاصلهی دادهها سبب میشود تا تیم فروش، بازاریابی و خدمات مشتریان، تمام اطلاعات موردنیاز را در اختیار داشته باشند. اینگونه سریعتر اقدام میکنید، کمپینهای بازاریابی هدفمندی ایجاد میکنید، بیشتر میفروشید و مشتریان وفادارتری خواهید داشت.
نتیجه گیری
همه کسب و کارها در ابتدای مسیر شروع کار به رشد فکر می کنند. هدف همه ما پس از رسیدن به درآمد رشد و توسعه بازار کسب و کاری است که راه انداخته ایم. در چند سال اول شرکت ها برای بقا در بازار تلاش می کنند. به تدریج با اطمینان از نزدیک شدن به هدف ها، رشد کسب و کار به برنامه های مدیران اضافه می شود.
تمامی 16 ابزار و راهنمایی که ما اینجا برای شما توصیف کردیم در دسته فاکتورهای رشد کسب و کاری است که به شما کمک می کند مسیر پیشرفت خودتان را بیابید. فراموش نکنید در حالی که احتمالاً با اجرای این فاکتورها فوراً رشد را تجربه نخواهید کرد، شما نیاز دارید که به صورت مداوم و سیستماتیک برنامه خود را پیش ببرید تا آرام آرام پیشرفت را حس کنید. اگر یک استراتژی رشد کسب و کار جواب نداد، آماده باشید که عقب نشینی کنید، یک برنامه جدید بنویسید و دوباره تلاش کنید.